BillyHlavný administrátorOdoslané
pred 6 rokmi
Trasenie motorky/Výmena ložísk v krku riadenia.
Poslednú dobu som mal problém s trasením motorky. Z ničoho nič. Po dialnici som mohol ísť maximálne 100 km/h. Viac sa nedalo. Motorka sa roztriasla a nemohol som predbehnúť ani kamion. Motorka nebola padnutá.
Začal som aj s Elvisom hladať príčinu.
Pozrel som zadnú pneumatiku Metzeler. Najazdené má len 3 000 km. Na vyvažovačke minimálna osmička a vajco. Len pár mm. Pre istotu som kúpil novú pneu Avon Cobra. Ložisko v zadnom kolese bolo menené nedávno. Po vyvážení a nahodení sa motorka triasla rovnako.
Tak kontrola vyváženia predného kolesa. Bolo ok. Gumové gufera uloženia zadnıch tlmičov boli menené nedávno. Pri kontrole boli minimálne opotrebovené. Dalšia skúšobná jazda a trasenie pokračovalo rovnako. Hm dosť blbé...
Bolo sa treba pozrieť aj na ložiská v krku riadenia. Neboli ešte menené. 19 ročná motorka má najazdené cca 100 000 km.
Výmena ložísk je dosť velká robota. Hlavne pri Interstate. Pre dvoch na celý deň. Rozobrať celı predok, dať dole predné koleso, brzdy, štít, kryt, svetlá, blinkre, tlmiče, a až potom sa dostať k vlastnému krku riadenia.
Ložiská krku išli povoliť celkom dobre. Ale problém bol vyraziť staré misky ložísk. Neni na nich žiadny výstupok na zachytenie vyrážačky. Museli sa po kúsku odrezať malou el. pílkou a brúskou. Potom už išli von..
Po výmene ložísk riadenia a misiek sa motorka prestala triasť. Skúšal som bez kufrov a bez predného štítu. Je zima tak len okolo 120 km/h. Zatial OK.
Zaujímavé, že na mojej Interstate pred tým nebolo cítiť vôlu a krk nevydával žiadne zvuky (na rozdiel od Pedrovej Interstate. Musí tiež meniť ložiská).
Foto z výmeny ložísk v krku riadenia:
https://billy1.rajce.idnes.cz/vymena_..._riadenia/
PedroHlavný administrátorOdoslané
pred 6 rokmi
Ja moc rýchlo nejazdím, ale keď som išiel okolo 150 km/h, motorka sa dosť roztriasla. Pri nižších rýchlostiach to ja moc neregistrujem, ale skôr je to tým, že som si na to už zvykol. Vymeniť to ale treba....
BillyHlavný administrátorOdoslané
pred 3 rokmi